Gourmet Club´i värsked pastakastmed

19. märts 2015 12:25

ITAALIA RESTORAN SINU KODUS!

Gourmet Club´i valikus nüüdsest värsked pastakastmed.
Meie värsked pastakastmed on inspireeritud Itaalia toidukultuurist ja valminud armastuse ja hoolega valitud parimatest värsketest toorainetest.

Restorani kvaliteediga pasta valmistamiseks kodus keeda soolaga maitsestatud vees al denteks (soovitame pakendil näidatud keemisaega vähendada umbes kahe minuti võrra) 250g värsket või 200g kuiva pastat. Valida võib meelepärase kas penne, fusilli, spagetid või tagliatelled. Enne kurnamist võta kõrvale umbes 2dl (pool kruusi) pastakeedu vett, kurna pasta (ilma külma veeta). Lisa kastrulisse kurnatud pasta, värske pastakaste ja vähehaaval segades pastakeeduvesi kuni saavutad siidise tekstuuri. Soovitame kuumutada umbes 1-2 minutit ja serveerida koheselt värskelt jahvatatud musta pipra ja riivitud parmesaniga. Lisaideid pasta isikupäraselt muutmiseks leiad alt-poolt.

1. Värske pastakaste päikesekuivatatud tomati- ja mascarpone´ga.
Siidiselt kreemjale kastmele lisab itaallaslikku elegantsi valitud tomatite, apelsinikoore ja värskete ürtide kooslus.
Lisaideed:
Kastmele võib lisada kuumsuitsu-lõhet, röstitud kirsstomateid, suvikõvitsat või rukolat. Lisaks pastaga võib kastet serveerida näiteks soojade bruscetha´dega. Selleks viiluta pikast saiast 6-8 viilu, soovi korral pintselda kergelt oliiviõliga ja rösti ahjus kuldpruuniks. Tõsta lusikaga igale viilule kastet, soovi korral lisa meelepäraseid lisandeid (krevette, vahemere köögivilju) ja raputa üle riivitud juustuga (mozarella või parmesan). Küpseta ahjus sisselülitatud ülagrilliga kuldpruuniks. Serveeri koheselt!

2.Värske pastakaste suitsujuustuga.
Toskaana klassikaline valgeveini kaste täiendab oma karakterit seemnega Dijon sinepi, parmesani ja kodumaise suitsu-juustuga.
Lisaideed:
Kastmele võib lisada praetud peekonit, kukeseeni, meelepäraseid ürte ja vürtse. Sobib lisaks suurepäraselt näiteks ahjulõhe valmistamiseks. Selleks aseta lõhe- või forellifilee pärgamendiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga. Kata kalafilee suitsujuustu-kastmega ning riivi pinnale meelepärast juustu. Küpseta eelkuumutatud ahjus olenevalt filee suurusest 10-20 minutit 160 kraadi juures. Serveeri tomati-rukola salatiga. Samuti sobib kaste serveerimiseks aurutatud lillkapsa, grillitud köögiviljadega ning lisandiks näiteks kanašnitsliga.


3. Värske pastakaste tuunikala ja kapparitega.
Puttanesca stiilis vahemereliselt värskes tomatipõhises pastakastmes saavad üheks maitsetervikuks mahlakas tuunikala ja värskendav kappar, ning sidrunikoore ja ürtide kooslus.
Lisaideed:
Kastmele võib lisada krevette ning meelepäraseid mereande. Kastmega valmivad kergelt samuti soojad bruscheta´d (vaata eelnevat retsepti). Lisaks võib valmistada kastmega täidetud suvikõrvitsat. Selleks poolita suvikõrvits, eemalda lusikaga sisu, sega kokku kastme ja riivitud parmesaniga ning maitsesta soola/pipra ja meelepäraste hakitud ürtidega. Aseta suvikõrvitsa poolikud pärgamendiga kaetud ahjuplaadile. Täida sisuga suvikõrvitsa poolikud. Lisa pinnale riivitud mozzarellat ja parmesani. Krõbedama tulemuse saavutamiseks võid lisada väheke riivsaia ja jahvatada lisaks musta pipart. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Kerge valmistada, mõnus nautida!

Buono Apetito!