Müslileiva küpsetussegu nüüd poodides!

22. november 2014 10:45

Gourmet Club'i müslileiva sõbrad saavad nüüdsest valmistada kerge vaevaga tervislikku leiba ka kodus!
Nauditav küpsetis on nisujahu- ja pärmivaba ega vaja eelnevat kergitamist.

Isikupära lisamiseks võib lisada meelepäraseid pähkleid ja kuivatatud puuvilju ning marju.
Julgemad võivad katsetada lisades taignale väheke kuumsuitsulõhet või päikesekuivatatud tomateid (eelnevalt leotatud), erinevaid värskeid ürte ja riivitud parmesani.

Samuti valmivad seguga suupärased koduse maiguga müslibatoonid.
Soovitame leivale või müslibatoonile lisatavad pähklid ja kuivatatud marjad eelnevalt leotada, et tulemus jääks mahlakam.


KODUSE MÜSLILEIVA VALMISTAMINE:
-250 g leivasegu

-20 g toiduõli

-20 g mett või heledat siirupit

-240 g toatemperatuuril vett

1. Sega kausis kõik komponendid ühtlaseks massiks.
Soovi korral võid lisada taignale 50 g hakitud pähkleid
ja 50 g kuivatatud ning leotatud marju.

2. Määri leivavorm kergelt õliga. Pane tainas vormi, piserda üle
vähese veega ja lase seista rätiku all 1,5 h. Küpseta +180 °C juures 50 min.


MÜSLIBATOONIDE VALMISTAMISE IDEE:

-250 g müslileiva segu
-400 g kondenspiima
-75g kookoshelbeid
-100g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
-125 gr pähkleid
-50 g kuivatatud tükeldatud aprikoose
-Soovi korral sokolaaditükikesi


1. Kuumuta kondenspiim pliidil 40C, lisa kondenspiimale juurde seemned ja marjad.
2. Sega saadud segu ja müslileivasegu aeglasel kiirusel 2 minutit
3. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, määri saadud tainas 1,5 cm pakseselt plaadile.
4. Küpseta +130 C  60 minutit. Jahuta ja lõika sobiliku suurusega batoonid.

MÜSLI-KÜPSISED:

Leivasegu retseptile lisa juurde kuivatatud puuvilju, pähkleid, šokolaaditükikesi. Tõsta lusikaga  pätsid küpsetuspaberile ja küpseta +180 C 30 minutit.

Kerge valmistada, mõnus nautida!