Ehe karulaugu VÖI nüüd müügil! Vaata ideid!

18. juuni 2014 21:39

Valmis on saanud meie originaalretsepti järgi koostöös Saaremaa võimeistritega ehe Karulaugu VÖI. Kena koorevöi saab seda lisavunki dekadentlikust karulaugust, et rikastada oma maitseküllusega teie köögiloomingut. Valminud on ka koos Jüri Seljamaa fotomaagiaga vägagi inspireeriv retseptikogumik, mida heameelega õigepea teie rõõmuks ka jagame.

Meie uus Karulaugu VÖI on saadaval lisaks Viru tänava esinduskauplusele Stockmannis, Tallinna KaubamajaToidumaailmas, Tartu Kaubamajas. SELVERID: Järve , Pirita, Tondi, Torupilli, Mai, Krooni, Saare, Anne, Suurejõe, Pelgulinna, Mustakivi, Keila, Ülejõe, Marienthal, Saku, Sõbra, Hiiumaa, Peetri, Rannarootsi, Kerese, Ringtee, Kakumäe, Rapla, Merimetsa, Paide Selveris, Kadaka, Veeriku, Punene, Aardla, Männimäe, Kohtla-Järve, Viljandi ja Balti jaama Selver .

KASTUSUIDEED:

1) Ahjulõhe valmistamiseks: piserda kalafilee üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning värskelt javatatud musta pipraga, Lisa väikeste tükkidena Karulaugu VÖid ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures pealt kuldpruuniks. Samal viisil valmib kala suvisel ajal ka grillis asetades kala fooliumile ja küpsetades valmis suletud kaanega grillis. Tulemus jääb mahlakas ja maitsemeeli elavdav!
Proovisin järgi ka siiafilee praadimise, sel puhul võib lisada pannile lisaks vöile ka pisut õli, et tulemus saaks kuldpruun. Tõstes kala pannilt võib lisada nagu juuresoleval pildilgi pannile mõned kapparid, tükeldatud anzoovist ja tilga( või kaks )valget veini. Kuumuta kiirelt ja serveeri koheselt kalaga. Valge vein soovitus: see on teil suvisel ajal niikuinii juba selleks ajaks kui toit valmis avatud.


2) Eriti nobeda ja maitseküllase pastaroa jaoks keeda näiteks linguini või spagetid soolaga maitsestatud vees al denteks ja võta enne kurnamist pool kruusitäit keeduvett tallele. Kalla nõrutatud pasta kastruli tagasi, lisa kergelt segades maitse järgi Karulaugu vöid väikeste tükkidena ja lisa vahepeal siidise tekstuuri hoidmiseks väheke keeduvett. Maitsesta sidrunimahla ja riivitud koorega, lisa värskelt jahvatatud musta pipart ja riivitud parmesani või julgema soovi korral kitsejuustu. Serveeri koheselt koos lisaks värskelt riivitud parmesaniga. Ja mõnus pasta ongi valmis nautimiseks! Kindlasti annab lisavärvingut serveerimine koos juba varem avatud ja jahutatud Pinot Grigio… Buono Appetito!