Nüüd müügil: mandlimakrooni segu!

6. märts 2014 17:10

Gourmet Club'i mandlimakrooni valmistamise segu on mugav lahendus, et valmistada vähese vaeva ja suuremate eelteadmisteta ehtprantslaslikke maiuseid.
Soovitame järgida valmistamisel täpselt etteantud juhiseid, et tagada tulemus, mis teebki makroonid nii vastupandamtuks hõrgutiseks.
Isevalmistatud makroonid on võimalik täita erinevat sorti täidistega pakkumaks vaheldust ja maitseelamust oma lähedastele või sõpradele gurmee-kingitusena.
Ühest pakendist on väljatulek u. 36 poolikut, seega täidetuna 18 makrooni. 
 
 
Valmistamine:
 
250 g makroonisegu
50 g toatemp. vett ( täpne kaalumine on õnnestumiseks väga oluline)
 
- sega mikseriga kausis keskmisel kiirusel 4 min
- soovi korral lisa lõppetapis meelepärast toiduvärvi( kasutades vedelvärvi, vähenda sellevõrra vee kogust)
- tõsta spaatulaga pritskotti ja pritsi pärgamendiga ahjuplaadile ( või silikoon-makroon matile) u 3 cm medaljonid
- pritsides väldi lõpus tekkivat kõrgemale tõusvat " tippu" makrooni keskel, soovitavalt on pealispind tasane ja ühtlane
- lase seista 30 min
- enne ahju panemist puuduta sõrmega pealispinda, kui makroonitaigen ei nakku siis on valmis küpsetamiseks
- küpseta pöördtuuleta ahjus 140 kraadi juures 16 min
 
 
Jahtunud makroone võid täita meelepäraselt kas võikreemi, šokolaadi ganach'i või moosiga
 
Valik erinevaid täidiseid:
 
Võikreem
 
100 g võid
50 g kondentspiima
 
- vahusta toatemp. või tugevaks vahuks
- lisa lõpus kondentspiim ja vahusta ühtlaseks
- maitseks võib lisada väheke konjakit/ riivitud sidrunikoort
 
 
Ganache
 
2 osa tumedat šokolaadi
1 osa 38 % koort
 
- kuumuta koor vesivannis ja lisa segades tükkidena šokolaad kuni ühtlase massini
- jahuta segades ja lase seista u 30 min