Retseptimängu võitja: Alina apelsini-šokolaadikook

19. november 2013 20:41

Tarte au Chocolat koogisegu retseptivõistluse parimaks valisime Alina Topeljeri ning tema šokolaadi-apelsinikoogi!

Mida vaja?
7 tk
4 muna
30 g suhkrut
150 g sulavõid
75 g mandlijahu
1 apelsini riivitud koor
2 sl kanget espressot
2 sl Cointreau likööri
350 g Gourmet Clubi tumeda šokolaadi koogisegu kakaotuumadega

Šokolaadiglasuur kaunistamiseks:
100 g tumedat šokolaadi
30 võid

Valmistamine:
1) Klopi munad lahti ja vahusta suhkruga tugevaks valgeks vahuks (umbes 5 minutit).
2) Sega omavahel tumeda šokolaadi koogisegu ja mandlijahu ja lisa õrnalt munavahu hulka.
3) Sega juurde sulatatud jahtunud või, espresso, cointreu liköör ja riivitud apelsinikoor.
4) Tõsta tainas võiga määritud crème brûlée vormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Koogikesed peavad seest olema kergelt vedeljad.
5) Valmista šokolaadiglasuur: sulata kuumaveevanni kohal šokolaad ja või ning sega ühtlaseks. Glasuuri jahtund koogikesed.