Tagasi

Šokolaadifondant´i koogisegu

Šokolaadifondant´i koogisegu  sisaldab hõrke prantsuse stiilis šokolaadidesserdi komponente. Lisaks kvaliteetsele kakaole on segule lisatud ka dekadentlikke purustatud kakaooa tuumasid. Suurepärane ja lihtne viis üllatada oma õhtusöögikülalilisi autentse šokolaadimaiusega!


Meie kvaliteet-koogisegud leiad suurematest preemium valikuga kauplustest üle Eesti!

1. ŠOKOLAADIFONDANT KOOK ehk SOE ŠOKOLAADI LAAVA-KOOK 
Serveerides seda restoranide menüüst tuttavat hõrgutist koduse õhtusöögi desserdina on mõnus maitseelamus sõpradele garanteeritud.

Et anda sellele pisut shikim ja personaalsem vunk, valmista igale külalisele oma maius.
- valmista koogisegu pakendi juhiste järgi, lisades kanamunad ja toiduõli (soovi korral sulavõi)
- määri créme brulée vormid / ramekinid kergelt rasvainega. (alternatiivina võid kasutada sama suurusega kohvitasse või silikoonvorme)
- vala vormidesse  esmalt u. 45 g koogitaigent
- lisa seejärel keskele mõned tumedad 70%-lised šokolaaditükikesed
- ning lisa ülejäänud osa 45 g taignast
- soovi korral võid katta toidukilega ja asetada külma, et desserdi pakkumise ajal panna need küpsema eelkuumutatud ahju +200 c 8 min (olenevalt ahju intensiivsusest)
- loomulikult võid need vormid ka vajadusel kohe eelkuumutatud ahju küpsema panna
- oluline on, et kook oleks seest kergelt vedeljas
- serveeri näiteks parima vanillijäätisega, mis poest saada, Mõvenpick' i, Itaalia gelato või omavalmistatuga koheselt  

* eelnevat sooja laava-koogi versiooni võib veel varieerida nõnda, et lisate keskele valget šokolaadi ja vungiks meelepäraseid marju!

* prantsusepäraseks maitsekombinatsiooniks võib taignale lisada väheke kvaliteetset apelsini-marmelaadi, riivitud apelsinikoort ning soovi korral Grand Marniere´i tsitruslikööri.

* jõulupühadeks võib katsetada versiooni, kus taignale on lisatud maitsejärgi piparkoogivürtsi.


2. IDEE EELSEISVATEKS JÕULUPÜHADEKS
Valmistades kooki traditsioonilisel viisil 22 cm läbimõõduga vormis, võib koogisegule lisada näiteks jõulupühade ajal maitseks umbes 5 g piparkoogi vürtsisegu ja katta jahtununa mõnusa pehme glasuuriga.


- selleks vahusta 200 g toorjuustu 50 g 35 % koore ja 80 g tuhksuhkruga 
- lisamaitset saad riivitud apelsinikoore ja vaniljekstrakti/suhkru lisamisega

* samuti võib näiteks luksuslikuma välimuse andmiseks glasuurida jahtunud koogi šokolaadiglasuuriga sulatades vesivannis 100 g 70 % tumedat šokolaadi 30 g koorevõiga!

Vaata videoversiooni kasutusideedest siit!

Lihtne valmistada, mõnus nautida!
Gourmet Club