Tagasi

Belgia vahvlite küpsetus-segu

Pühapäeva hommikud muudavad tõeliselt nauditavaks armastatud koheva tekstuuriga Belgia-tüüpi vahvlid.
Oma kodumaal Belgias on erinevate retseptide järgi valminud erilised vahvlid Brüsseli-, Liége- ja stroopvahvlite nimedega.
 
KUIDAS VALMISTADA:

250 g küpsetussegu / 85 g toiduõli / 175 g vett
Sega kausis komponendid mikseriga kokku keskmisel kiirusel u. 3 min. Küpseta paksude vahvlite küpsetusmasinaga vastavalt seadme juhendile, kuni tulemus on kuldpruun.

LISAKS:

-Vahvlid saab muuta isikupärasemaks , lisades taignale väheke kvaliteetset kakaod, purustatud pähkleid või kergelt röstitud mandlilaaste.
Samuti võid jõulupühade aeg üllatada versiooniga, millesse on lisatud maitseks piparkoogi vürtsisegu.
 
-Soovides pisut magusamaid vahvleid, lisa taignale naturaalset vanillsuhkrut.
Huvitavalt karamelja tulemuse saad taignale raesuhkru lisamisega.
Katsetada võib ka lisades taignale väheke jämedalt riivitud hapumat õuna ja kaneeli või kardemoni.
 
-Vahvleid võib serveerida traditsiooniliselt soojalt jäätise, karamelli-, šokolaadi- või marjakastmega.
Samuti suvisel ajal koos kohupiimavahu ja mahlaste kodumaiste marjadega.
 
-Julgemad võivad katsetada lisades taignale pisut riivitud parmesani ja hakitud rucolat, maitseks väheke jahvatatud musta pipart ja pisut gourmetsoola helbeid.
Mõnus serveerida näiteks soojaks eelroaks koos pühvli mozzarella ja röstitud kirsstomatitega.
 
Lihtne valmistada ja mõnus nautida!